Пенелопагейт: у справі дружини Фійона обшукують газету і Нацасамблею

Пенелопагейт: у справі дружини Фійона обшукують газету і Нацасамблею

Укрінформ
Правоохоронні органи Франції проводять обшуки в Національній асамблеї в рамках справи Пенелопи Фійон — дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на Le Figaro.

"В редакції Revue des Deux Mondes поліція провела обшуки раніше 31 січня. Пенелопа і Франсуа Фійон були викликані для дачі свідчень", - зазначається в публікації.

Фійон підозри в причетності до корупції відкидає.

Пенелопу Фійон підозрюють у тому, що вона з 1998 по 2007 роки значилася помічником чоловіка в Національній асамблеї, отримувала зарплату з бюджету, але не виконувала будь-яких обов'язків.

Французькі ЗМІ, які вже назвали цю справу "Пенелопагейтом", з'ясували, що дружина Фійона в 2012-2013 роках значилася в штаті журналу " Revue des Deux Mondes, яким володіє друг її чоловіка, отримувала зарплату в 5 тисяч євро на місяць, однак також не виконувала у виданні жодної роботи.

Франсуа Фійон займав міністерські пости в кількох урядах, а з 2007 по 2012 роки був прем'єр-міністром Франції. У 2004-2005 роках він був сенатором, а з 2012 року є депутатом нижньої палати — Національної асамблеї.

Фійон вважає одним з головних претендентів на перемогу на виборах президента Франції, які відбудуться 23 квітня (перший тур) та 7 травня 2017 року. Він виграв праймеріз від правих і центристів.

Фото: @PenelopeFillon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-