Кандидата у президенти Франції з дружиною допитали про

Кандидата у президенти Франції з дружиною допитали про "фіктивну посаду"

Укрінформ
Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон та його дружина Пенелопа дали свідчення у справі щодо підозр про фіктивне працевлаштування і неправомірне отримання зарплатні з державного бюджету пані Фійон.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до справи.

У разі, якщо поліція знайде докази, прокурори можуть розпочати офіційне розслідування, яке триватиме кілька місяців. Однак прокурори можуть також проминути цю фазу і перейти безпосередньо до суду, зазначив співрозмовник.

Раніше французьке видання Le Canard Enchaine повідомляло, що Пенелопа Фійон заробила близько 500 тисяч євро на посаді помічника свого чоловіка в парламенті.

Кандидат у президенти Франції, екс-прем'єр Франсуа Фійон відкинув висунуті проти нього звинувачення у створенні фіктивного робочого місця і незаконній виплаті своїй дружині 500 тисяч євро протягом кількох років із коштів парламентського фонду. Пізніше Фійон надав прокуратурі документи, які повинні свідчити про те, що його дружина Пенелопа дійсно працювала його помічником, а не просто отримувала зарплату.

За даними опитування центрів Kantar-Sofres-Onepoint для видань Le Figaro, RTL и LCI, лідерство у першому турі виборів утримує голова ультраправих Марін Ле Пен – за неї готові проголосувати 25% виборців. Друге місце з 22% пророкують кандидату правих Франсуа Фійону. Третє місце з результатом 21% - у колишнього міністра економіки Еммануеля Макрона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-