Турецький корабель із начальником генштабу «опинився» у водах Греції

Турецький корабель із начальником генштабу «опинився» у водах Греції

Укрінформ
Турецьке канонерське судно, на борту якого перебував начальник Генштабу Туреччини Хулусі Акар, зайшло у територіальні води Греції.

Після інциденту, що стався у неділю, грецька армія була переведена у стан підвищеної готовності, інформує Ekathimerini.

"Військовий корабель супроводжували кілька штурмових човнів з військовими на борту. Кораблі також пройшли навколо острівців Іміа, які 21 рік тому мало не призвели до війни між Грецією та Туреччиною", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу грецька сторона назвала такі дії провокацією і відправила власний військовий корабель для супроводу турецької флотилії з територіальних вод Греції.

Дипломати вважають, що інцидент став відповіддю на рішення Верховного суду Греції, який минулого тижня відхилив прохання Анкари щодо видачі восьми турецьких військовослужбовців, обвинувачених в участі у спробі перевороту в липні минулого року.

Зазначається, що турецькі військові навіть оприлюднили фотографії, на яких видно начальника Генштабу Хулусі Акара кораблі та грецькі острівці на задньому плані.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив про можливість скасування угоди про реадмісію нелегальних мігрантів з Грецією у відповідь на відмову Афін видати Анкарі вісьмох турецьких солдатів-втікачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-