США і Корея зміцнять «оборонку» для захисту від КНДР

США і Корея зміцнять «оборонку» для захисту від КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови домовився з в. о. президента Південної Кореї Хваном Геаном про вживання заходів для зміцнення спільного оборонного потенціалу з метою захисту від загроз з боку КНДР.

Про це повідомили в Білому домі, передає Reuters.

"Президент Трамп підтвердив наше зобов'язання захищати Південну Корею, у тому числі шляхом забезпечення розширеного стримування (КДНР), використовуючи повний діапазон військових можливостей", - повідомили в Білому домі.

Сполучені Штати і Південна Корея домовилися про розгортання мобільного протиракетного комплексу THAAD, призначеного для захисту від зростаючих ядерних і балістичних можливостей КНДР, незважаючи на заперечення з боку Китаю, який говорить, що радар може перейти на китайську територію.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив 1 січня, що його країна близька до тест-запуску міжконтинентальної балістичної ракети (МБР). Місцеві державні ЗМІ повідомили, що запуск може пройти в будь-який час.

Раніше Північна Корея погрожувала США нарощуванням ядерного потенціалу. "Поки США будуть продовжувати ядерні загрози і шантаж, а також поки вони не припинять проводити військові навчання біля нашого порогу, представляючи їх як щорічні події, наш оборонний потенціал і можливості для нанесення превентивного удару, з упором на ядерні сили, будуть значно нарощуватися", - йдеться в листі північнокорейської сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-