Трамп підтвердив Меркель, що вважає роль НАТО

Трамп підтвердив Меркель, що вважає роль НАТО "фундаментальною"

Укрінформ
Президент США Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили в суботу ряд актуальних питань, у тому числі щодо майбутнього НАТО, ситуації на Близькому Сході й Північній Африці, відносини з Росією і ситуацію в Україні.

Про це йдеться в спільній заяві Меркель і Трампа, оприлюдненій після розмови, передають власні кореспонденти Укрінформу.

"Обидва лідери підтвердили важливість німецько-американської співпраці для безпеки й процвітання обох країн та висловили бажання поглибити й так близькі відносини впродовж наступних років", - зауважується в документі.

Крім того, президент і канцлер погодились "з фундаментальною важливістю альянсу НАТО в контексті розширення трансатлантичних відносин та його ролі в забезпеченні миру й стабільності для всього трансатлантичного співтовариства".

У цьому зв'язку, лідери визнали, що НАТО "має бути спроможним протистояти загрозам ХХІ століття", і що спільна оборона "потребує відповідних інвестицій у військові можливості для того, аби гарантувати, що всі союзники роблять свій справедливий внесок" у колективну безпеку.

Лідери погодились у необхідності зміцнення нинішнього високого рівня співробітництва в боротьбі проти тероризму й насильницького екстремізму, а також спільної роботи для стабілізації ситуації в конфліктних регіонах на Близькому Сході і в Північній Америці.

"Президент прийняв запрошення канцлера приєднатися до саміту G-20 в Гамбурзі (Німеччина) у липні, та зауважив, що з нетерпінням чекає приїзду канцлера до Вашингтона ближчим часом", - зауважується в документі.

Коллаж: extra.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-