У Москві меморіал Нємцова руйнували двічі за 12 годин

У Москві меморіал Нємцова руйнували двічі за 12 годин

Укрінформ
Московська поліція вночі і вранці 27 січня двічі руйнувала народний меморіал Нємцова, затримуючи чергових активістів, спочатку Якова Маргулєва, а потім його сина Андрія Маргулєва.

Про це повідомляє правозахисний інформпортал ОВД-Инфо

"О 10 ранку біля народного меморіалу на місці вбивства Бориса Нємцова був затриманий черговий Яків Маргулєв - син Андрія Маргулєва, затриманого сьогодні вночі. Маргулєва-сина, так як і батька, відпустили з ВВС "Китай-город" без протоколу після пояснювальної, за цей час комунальні працівники знову прибрали квіти і портрети Нємцова", - йдеться у повідомленні.

Раніше уточнювалося, що Якова Маргулєва вночі затримали двоє співробітників поліції.

Як повідомлялося, народний меморіал на Москворецькому мосту організували відразу після вбивства Бориса Нємцова в ніч на 28 лютого 2015 року. Відтоді його неодноразово зносять, а активістів, які відновлюють його і чергують на мосту, затримують. У вересні минулого року в мерію Москви було подано 30 тисяч підписів за встановлення таблички на місці загибелі опозиційного політика. За даними ЗМІ, влада міста не збирається її встановлювати, оскільки не вважає вбивство Нємцова "видатною подією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-