Кількість військових США у Польщі стане максимальною навесні - Міноборони

Кількість військових США у Польщі стане максимальною навесні - Міноборони

Укрінформ
Станом на сьогодні на території Польщі вже перебуває 3,5 тис. американських військовослужбовців, а їх максимальна кількість становитиме приблизно 6,5 тис. осіб.

Про це під час засідання комісії з питань оборони Сейму РП повідомив заступник міністра національної оборони Польщі Войцех Фальковський, інформує власний кореспондент Укрінформу. 

“У даний момент ми маємо на території Польщі близько 3,5 тис. американських військовослужбовців, які з військовою технікою вже розміщені в гарнізонах поблизу західного кордону і в центральній частині Польщі... Звичайно, вони весь час пересуватимуться, виїжджатимуть на навчання до різних країн, як до країн Балтії, так і на південь Європи, а тому їх кількість весь час змінюватиметься. Однак десь приблизно навесні цього року їх максимальна кількість сягне 6,5 тис. або навіть понад 6,5 тис. військовослужбовців”, - заявив Фальковський.

Він зазначив, що це досить значна кількість, а тому це вимагатиме від Польщі значних логістичних зусиль у рамках функціонування системи Host Nation Support (HNS, Підтримка приймаючої країни). Йдеться про матеріально-технічне забезпечення перебування іноземних військ, надання їм справної інфраструктури, медичного забезпечення тощо. За оцінками Генштабу ЗС Польщі, для утримання 4-5 тис. іноземних військ у Польщі вартість програми HNS повинна складати щороку близько 56 млн злотих (14 млн дол.).

За словами заступника міністра, окрім танкової бригади США, яка з початку січня почала прибувати до Польщі, навесні цього року до Польщі також прибуде багатонаціональний батальйон НАТО. Його основу складуть американці, яких підтримуватимуть британці та румуни. Не виключено, що до них приєднаються також хорватські підрозділи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-