"Полум'я Австралії": в музеї виставили найчистіший у світі опал

Фото
Укрінформ
Найчистіший у світі необроблений опал "Полум'я Австралії" виставили на огляд у Південноавстралійському музеї в Аделаїді.

Про це повідомляє ВВС.

"Благородний опал, який був знайдений в 1946 році, майже не виставлявся на публіці і велику частину часу зберігався в спеціальному закритому сейфі. Вартість каменю вагою 998 грамів складає приблизно 680 тисяч доларів. Дві відполіровані поверхні опала грають безліччю квітів - від жовтого і зеленого до червоного", - йдеться в повідомленні.

За словами директора Південноавстралійського музею Браяна Олдмена, це дуже рідкісний камінь. "Опал такої якості може бути створений лише в певних кліматичних умовах", - сказав він.

Фото: SOUTH AUSTRALIAN MUSEUM

Мільйони років тому внутрішнє море в Австралії випарувалося, це і створило особливі умови для появи опала, пояснив Олдмен.

Гірничовидобувач Волтер Бертрам знайшов рідкісний опал біля міста Кубер-Педі в Австралії. Його сім'я заробляла на життя торгівлею опалами, але "Полум'я Австралії" вона вирішила зберегти для майбутніх поколінь австралійців.

Син Бертрама Алан в розмові з ВВС пояснив, що сім'я виконує волю померлого батька і збирається зберегти камінь "як чудовий зразок світлого опала з Південної Австралії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-