ПАРЄ переобрала Аграмунта своїм президентом

ПАРЄ переобрала Аграмунта своїм президентом

Оновлено
Укрінформ
У понеділок Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) переобрала Педро Аграмунта на посаду президента.

Іспанський політик був єдиним кандидатом на цю посаду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не досягли успіху у вирішенні конфліктів у наших країнах-членах. Ми бачимо небезпечну ескалацію ворожнечі на лінії зіткнення у Нагорному Карабасі. Триває конфлікт в Україні і порушення режиму припинення вогню на Донбасі...», - заявив новообраний президент, не назвавши «конфлікт» в Україні російською агресією, що офіційно визнано документами ПАРЄ.

Загалом серед викликів Європі Аграмунт згадав міжнародний тероризм, кризу біженців, конфлікти в Європі та популізм.

Він окремо наголосив на необхідності солідарного, відповідального та всеосяжного підходу в Європі для подолання міграційної кризи із дотриманням стандартів прав людини. У зв’язку з цим Аграмунт ініціював проведення у червні в ПАРЄ спеціальних дебатів з проблеми кризи біженців та міграції. 

Водночас новообраний президент ПАРЄ продовжив просувати свою позицію про необхідність повернення повноважень російській делегації, які були обмежені у відповідь на агресію Росії проти України.

«Прикро, що вже вдруге одна із країн-членів – Росія – не заявила свою делегацію на асамблею. Після мого обрання я проводив консультації із спікером російського парламенту та депутатами. Під час дискусій я завжди наголошував, що делегації усіх країн-членів повинні брати участь у роботі асамблеї. Адже ми – асамблея 47 країн, а не 46-ти... Я не залишаю цю позицію, адже я бачу, що російський парламент і його депутати відкриті до діалогу і співпраці», - заявив Аграмунт.

У зв’язку з цим, президент ПАРЄ виступив з ініціативою провести в його рідному місті Валенсії слухання з питань міжпарламентської дипломатії.

Як відомо, на попередній осінній сесії Асамблеї у жовтні 2016 року іспанський політик офіційно виступив за повернення повноважень російській делегації, що викликало обурення українських народних депутатів в ПАРЄ.

12-13 січня 2017 року Аграмунт здійснив візит до Москви. Під час візиту він також висловився за необхідність повернення російської делегації до роботи в ПАРЄ.

Як відомо, російська делегація не заявила про свою участь у зимовій сесії асамблеї.

Фото: Sandro Weltin/©Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-