Турецький парламент схвалив перехід до президентської республіки

Турецький парламент схвалив перехід до президентської республіки

Укрінформ
Турецький парламент в ніч на суботу, 21 січня, схвалив конституційну реформу, запропоновану президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Про це повідомляє DW.

В країні буде введена президентська система правління. Однак реформа повинна бути затверджена на загальнонародному референдумі, який, як планується, відбудеться наприкінці березня або початку квітня 2017 року.

За запропонований Ердоганом пакет реформ, сформульований у 18 статтях, проголосували 339 депутатів, 142 виступили проти. Для прийняття поправок в конституцію треба було набрати 330 голосів. Обговорення проекту реформи тривало два тижні і супроводжувалося запеклими суперечками і зіткненнями в парламенті.

Виконання пунктів конституційної реформи має бути остаточно завершено до 2019 року. Згідно з проектом, у президента Туреччини влади істотно додається. Президент країни буде одночасно і головною уряду, і матиме право керувати країною декретами. Кількість допустимих президентських термінів не зміниться - два, однак їх відлік почнеться з листопада 2019 року, коли мають відбутися чергові вибори президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-