Обама прокоментував помилування інформатора WikiLeaks

Обама прокоментував помилування інформатора WikiLeaks

Укрінформ
Президент США Барак Обама заявив, що прийняв рішення про помилування інформатора WikiLeaks Челсі Меннінг, так як її покарання було набагато жорсткіше, ніж у інших.

Про це Обама заявив під час своєї прес-конференції.

"Давайте серйозно. Меннінг отримала суворий термін за поширення секретної інформації. Вона визнала провину, і вирок був непропорційним порівняно з тим, що отримали інші", - сказав він.

Обама додав, що йому комфортно від відчуття, що справедливість відновлена.

Як раніше повідомляло агентство, Президент США Барак Обама пом'якшив вирок інформатору WikiLeaks Челсі Меннінг (раніше - Бредлі Меннінг), яка відбуває 35-річний термін за публікацію секретних документів Пентагону.

Напередодні засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що готовий на екстрадицію в США, якщо влада США погодяться на помилування інформатора Мэнинга.

Нагадаємо: рядовий армії США Бредлі Меннінг був заарештований у травні 2010 року. В ході слідства він визнав, що передав сайту WikiLeaks для публікації відео ударів з повітря, в результаті яких загинули мирні жителі, сотні тисяч доповідей про інциденти на фронтах війни в Афганістані та Іраку, досьє на ув'язнених у в'язниці Гуантанамо і близько 250 тисяч дипломатичних депеш Держдепартаменту США. У 2013 році Меннінг був засуджений до 35 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-