Обама помилував скандально відомого інформатора WikiLeaks Меннінга

Обама помилував скандально відомого інформатора WikiLeaks Меннінга

Укрінформ
Президент США Барак Обама видав розпорядження про помилування Бредлі (а нині Челсі) Меннінга, який має відбувати покарання до 2045 року за викрадення та оприлюднення розвідувальної інформації США.

Про це у вівторок повідомило видання The New York Times.

"Президент Обама у вівторок значно скоротив термін тюремного ув'язнення, яке відбуває Челсі Меннінг - аналітик військової розвідки, засуджений за величезний витік інформації в 2010 році, який викрив американську військову й дипломатичну діяльність по всьому світу, наніс удар по адміністрації та зробив сайт WikiLeaks відомим", - йдеться в повідомленні.

Меннінг, який отримав 35-річний вирок, двічі намагався вбити себе минулого року через невизначене майбутнє після того, як він став жінкою-транссексуалом в чоловічій військовій в'язниці у штаті Канзас.

Відповідно до умов розпорядження президента Обами, оголошеного у вівторок, Меннінг може бути звільнений 17 травня цього року, а не в 2045-му. Як пояснили в адміністрації, 120-денна затримка була частиною стандартного перехідного періоду для помилування, яка передбачає, в тому числі, такі заходи, як визначення з місцем подальшого проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-