Південнокорейський суд відмовився заарештовувати голову Samsung

Південнокорейський суд відмовився заарештовувати голову Samsung

Укрінформ
Суд Південної Кореї відхилив запит на арешт віце-президента компанії Samsung Лі Чже Ена, який виявився замішаний в корупційному скандалі навколо подруги президента країни.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Суддя прийшов до висновку, що достатніх підстав для арешту 48-річного Лі Чже Єна - фактичного глави компанії - немає. При цьому слідство вважає, що компанія Samsung за особистим розпорядженням Лі Чже Ена незаконно перераховувала великі суми на рахунки фондів, підконтрольних близькій подрузі президента Чхве Сун Силь", - йдеться в повідомленні.

Раніше слідство встановило, що Чхве Сун Силь незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядових фонди. Саме з розслідування діяльності цих фондів розпочався корупційний скандал, який призвів до оголошення імпічменту президенту країни Пак Кин Хе.

Про рішення суду стало відомо близько 5 ранку за місцевим часом, після чого топ-менеджер Samsung зміг відправитися додому. Він чекав рішення під вартою впродовж 12 годин після завершення слухань.

У компанії Samsung заявили, що вдячні суду за рішення відхилити запит про видачу ордера на арешт Лі Чже Ена.

Минулого тижня він був викликаний у прокуратуру на допит, який тривав 22 години. Слідство вважає, що компанія Samsung перераховувала пожертви у некомерційні фонди, підконтрольні подрузі президента Чхве Сун Силь, в обмін на заступництво керівництва країни.

За даними слідства, найбільшим з "донорів", які перераховують гроші в підконтрольні Чхве Сун Силь фонди, був концерн Samsung, який передав безпосередньо подрузі президента кілька мільйонів доларів на навчання її доньки верхової їзди в Німеччині.

Лі Чже Ен формально займає пост віце-президента Samsung. Однак після того як його батько і президент компанії Лі Гон Хі переніс інфаркт, Ен вважається фактичним главою корпорації.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-