Трамп хоче «по-доброму» домовитись з Росією

Трамп хоче «по-доброму» домовитись з Росією

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп, до інавгурації якого залишаються лічені дні, розглядає можливість угоди з Росією: санкції в обмін на скорочення ядерних озброєнь.

Про це він заявив у спільному інтерв'ю німецькому виданню BILD і британській THE TIMES.

“Давайте подивимося, чи не можна по-доброму домовитись з Росією. По-перше, я відчуваю, що має бути набагато менше ядерної зброї, що її запаси мають бути істотно скорочені, і це відноситься сюди. Але є ці санкції, і Росія сильно страждає зараз від них», - заявив Трамп.

Говорячи про дії Росії у Сирії, він назвав те, що відбувалося в Алеппо «жахливим». Але одночасно дорікнув своїй власній країні за те, що вона не зробила нічого раніше і упустила шанс. «Тепер занадто пізно, вже все закінчилося (в Алеппо - ред.)», - вважає обраний президент США.

Трамп висловився щодо НАТО, назвавши альянс «застарілою, але дуже важливою організацією», і повторив сказане ним раніше про несправедливість того, що європейські партнери роблять менше в нього внесків, ніж США.

«В іншому НАТО дуже важливий для мене», - додав він.

Трамп піддав критиці ЄС, який вважає «інструментом для досягнення цілей Німеччини». Саму цю країну він поважає, маючи німецьке коріння (його батько родом з Німеччини - ред.), а канцлера Ангелу Меркель «дуже поважає», але називає її політику щодо біженців «катастрофічною помилкою».

Саме криза біженців стала останньою краплею для Brexit, який Трамп оцінив як «чудову річ» і запропонував британцям «угоду», яка пом'якшить вихід. Він вважає, що за Британією послідують й інші члени Союзу. І заявляє, що йому «байдуже єдиний чи розколотий Євросоюз», для нього це «не має значення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-