З 40 затриманих у Москві учасників пікету в поліції залишився Марк Гальперін

З 40 затриманих у Москві учасників пікету в поліції залишився Марк Гальперін

Укрінформ
З московського відділку внутрішніх справ "Басманний" відпущені всі затримані на акції на підтримку політв'язнів, крім Марка Гальперіна, залишеного до ранкового засідання суду.

Про це повідомляє правозахисний портал "ОВД-Інфо".

«Марк Гальперін залишений у ВВС «Басманний» на ніч. На нього складено два протоколи — про організацію неузгодженого заходи (ч. 2 ст. 20.2 Кпап) і про непокору законній вимозі працівників поліції (ст. 19.3 Кпап). Засідання в адміністративних справах мають відбутися в Басманному районному суді, 15 січня, з 10:00», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють правозахисники, до Марка Гальперіна більше двох годин не пускали адвоката. Гальперін є невиїзним з Росії через численні неоплачені штрафи за організацію та участь у мітингах і пікетах.

Більшість інших затриманих учасників акції відпустили після профілактичної бесіди. Крім Гальперіна, протокол був складений ще на активіста Юрія Горського - за «організацію неузгодженого заходу».

Нагадаємо, 14 січня в центрі Москви громадські активісти провели акцію на підтримку політв'язнів, зокрема за звільнення Ільдара Дадіна. Захід не було погоджено з міською владою, поліція затримала понад 40 осіб.

Нагадаємо, першим неправомірно засудженим у Росії «за неодноразове порушення правил проведення мітингу» став Ільдар Дадін, у листопаді 2016 року він оприлюднив скаргу на тортури в карельській колонії. Правозахисники і громадські активісти Москви і Росії побоюються, що наступним засудженим може стати Марк Гальперін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-