Мацеревич: Слова екс-президента Качинського про Росію справджуються

Мацеревич: Слова екс-президента Качинського про Росію справджуються

Укрінформ
Екс-президент Польщі Лех Качинський ще в 2008 році наголошував, що після агресії в Грузії Росія може піти в Україну, а потім у країни Балтії та Польщу. Війська США прибули до Польщі, щоб запобігти агресивним планам Росії у Східній Європі.

Про це під час офіційної церемонії зустрічі американських військ на полігоні Жагань на заході РП заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Лех Качинський застерігав: якщо ми зараз не протидіятимемо цій агресії, то пізніше настане черга України, потім – країн Балтії, а пізніше, можливо, і моєї країни (Польщі. – Ред.), мого народу й усієї Європи. На жаль, не треба було довго чекати, аби ці слова здійснилися... В 2010 році загинув президент Качинський і значна частина польської еліти, пізніше сталася агресія в Україні, кібератаки і політичні атаки на балтійські країни”, - заявив Мацеревич.

Він підкреслив, що саме тому сьогодні потрібними є американські війська у цій частині Європі та Польщі зокрема.

“Ви зараз тут, щоб захищати свободу, захищати мир в усій Європі і світі, і ми за це вам вдячні”, - звернувся глава міноборони Польщі до американських військових.

У церемонії на полігоні Жагань взяли участь глава польського уряду Беата Шидло, а також представники командування американських військ в Європі.

Як повідомлялося, у рамках першої ротації командування бронетанкової бригади США, а також підлеглі батальйони дислокуватимуться на військових об’єктах у населених пунктах Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец. Загалом до складу бригадної бойової групи входитимуть 3,5 тис. військовослужбовців, понад 400 одиниць гусеничної та понад 900 одиниць колісної техніки, зокрема 87 танків, 18 самохідних гаубиць калібру 155 міліметрів, 400 автомобілів “Хамві” і 400 БМП “Бредлі”. Американські бригади перебуватимуть у Польщі, а також і в інших країнах регіону на ротаційній основі в рамках операції Atlantic Resolve ("Атлантичне рішення").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-