Фріланд відмовилася домовлятися із РФ щодо скасування статусу персони нон грата

Фріланд відмовилася домовлятися із РФ щодо скасування статусу персони нон грата

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд відмовилася йти на угоду із Росією заради зняття заборони на в’їзд до РФ.

Про це пише канадське видання «The Globe and Mail».

«Глава МЗС Христя Фріланд рішуче відкинула пропозицію Росії скасувати заборону на відвідування РФ в обмін на зняття Канадою економічних та візових санкцій, запроваджених через анексію Москвою українського півострова Крим у 2014 році», - йдеться у матеріалі.

При цьому Джо Пікеріл, директор зі зв’язків із громадськістю офісу Фріланд, запевнив, що Канада не має наміру застосовувати принцип quid pro quo (послуга за послугу) у цьому питанні. «Не буде жодного quid pro quo (послуга за послугу) за агресію та незаконні дії із їх боку, - сказав Пікеріл.

Раніше стало відомо, що Кремль висловив готовність зняти особисті санкції із Фріланд в обмін на пом’якшення обмежувальних заходів Канадою.

Нагадаємо: за рішучу підтримку України Росія у березні 2014 року заборонила в’їзд на свою територію Христі Фріланд разом із 12-ма іншими канадцями, серед яких 8 депутатів, три держслужбовці та президент Конгресу українців Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-