Клінтон назвала авторитаризм загрозою вільному світу

Клінтон назвала авторитаризм загрозою вільному світу

Укрінформ
Колишній держсекретар США та нещодавній фіналіст президентських перегонів в Сполучених Штатах Гілларі Клінтон у вівторок вийшла на публіку, виступивши з промовою про загрозу авторитаризму й нетерпимості.

Відповідну заяву вона озвучила під час церемонії відкриття музейного павільйону Дипломатичного центру в Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Демократія, свобода й верховенство права перебувають під загрозою по всьому світу. Посилення зв'язку між авторитаризмом і нетерпимістю загрожує основам післявоєнної епохи", - заявила колишня держсекретар.

Вона наголосила, що попри приналежність до різних політичних сил, епох та викликів, які доводилося долати впродовж історії, місія американської дипломатії залишатиметься в тому, щоб продовжувати лідерство у світі.

У цьому зв'язку Клінтон нагадала про епоху Холодної війни.

"Нам не завадить згадати те відчуття, коли стоїш в тіні гігантської частини Берлінської стіни, яка буде представлена відвідувачам тут, у центрі", - заявила вона.

Під час церемонії Дипломатичного центру були також присутні інші екс-держсекретарі США, в тому числі Медлін Олбрайт, Колін Пауелл, а також діючий глава Держдепартаменту Джон Керрі. Центр стане новим музейним павільйоном, який розповідатиме про історію американської дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-