Розвідка США доповіла Трампу, що росіяни збирають компромат на нього

Розвідка США доповіла Трампу, що росіяни збирають компромат на нього

Укрінформ
Під час зустрічі обраного президента США Дональда Трампа з керівниками розвідслужб США минулого тижня, майбутньому главі Білого дому були продемонстровані матеріали, що росіяни мають компромат особисто на нього.

Про це повідомив у вівторок центральний американський телеканал CNN із посиланням на офіційні джерела.

"Секретні документи, представлені минулого тижня президенту Обамі і обраному президенту Трампу, включають твердження, що російські оперативники заявляли про наявність у них компрометуючої персональної та фінансової інформації на Трампа", - йдеться в повідомленні із посиланням на кілька офіційних посадовців.

Ці твердження були представлені на двох окремих сторінках огляду, що додавались до загального звіту про російське втручання у вибори в 2016 році. Частина з них засновується на записах, зібраних колишнім британським розвідником, якому в розвідувальному товаристві США висловили довірливе ставлення.

ФБР наразі розслідує достовірність і точність цих тверджень, які засновані, головним чином, на інформації російських джерел. При цьому зазначається, що багато суттєвих деталей в записах про Трампа поки не підтверджуються.

Однією з причин, чому керівники розвідувальних структур включили добірку тверджень до доповіді, представленій на брифінгу, називається необхідність усвідомлення обраного президента, що такі твердження, пов'язані з ним, циркулюють серед розвідувальних агентств, старших членів Конгресу та інших урядовців у Вашингтоні.

Крім того, розвідувальне співтовариство прагнуло продемонструвати, що Росія збирає інформацію, яка може становити потенційну небезпеку для обох політичних партій США. Натомість вони оприлюднили лише ту інформацію, щоб зашкодити Гілларі Клінтон і демократам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-