Американські сенатори представили законопроект з новими санкціями проти Росії

Американські сенатори представили законопроект з новими санкціями проти Росії

Укрінформ
Група американських сенаторів заявила у вівторок про внесення законопроекту "Акт протидії бойовим діям Росії - 2017", який посилює санкції проти Російської Федерації, а також закріплює вже існуючі обмеження на законодавчому рівні.

Про це вони заявили під час прес-конференції в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це детальний законопроект, який запроваджує ще більші санкції проти Росії через її діяльність проти інтересів США", - зауважив з цього приводу сенатор Бен Кардін, головний ініціатор проекту закону.

Він підкреслив, що Росія атакувала США в кібер-просторі, і в цьому сумнівів більше немає. При цьому законодавець нагадав, що в доповіді американських спецслужб було чітко вказано, що за хакерськими нападами на американські політичні установи стояв особисто президент РФ Володимир Путін.

Представлений документ має на меті "надіслати чіткий меседж", що не тільки демократи, але й ключові республіканські сенатори продовжують наполягати на покаранні Росії через її агресивну поведінку. Проект закону також підкреслює інше ставлення американського політикуму в розріз бажанню обраного президента Дональда Трампа зблизитися у відносинах з Кремлем.

Нові санкції вводитимуть заборону на видачу віз та замороження активів тих, хто підриває кібербезпеку державної або приватної інфраструктури і демократичних інститутів США. Обмеження можуть також охопити угоди з російськими оборонним і розвідувальним секторами, "потенційно ускладнюючи для банків ведення бізнесу з російськими військовими і шпигунськими агентствами".

Крім того, законопроект закріплює санкції адміністрації Обами проти Росії, введені у відповідь на втручання РФ у вибори та її спробу анексії Криму в 2014 році. Документ також заборонятиме будь-які дії, що мають на увазі визнання російського суверенітету над Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-