Розвідка США оприлюднила звіт про втручання Росії: фігурує особисто Путін

Розвідка США оприлюднила звіт про втручання Росії: фігурує особисто Путін

Документ
Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін особисто віддав наказ на застосування кампанії впливу на президентські вибори в Сполучених Штатах з метою створення переваги для Дональда Трампа.

Такі висновки містяться в відкритій доповіді розвідувальних служб США щодо активності Москви під час виборів американського президента, передає Укрінформ.

"За нашими оцінками, президент Росії Володимир Путін віддав наказ на запровадження кампанії впливу в 2016 році, спрямованої на президентські вибори в США. Цілі Росії полягали в тому, щоб підірвати суспільну віру в демократичний процес Сполучених Штатів, очорнити держсекретаря Клінтон і завдати шкоди її виборчим можливостям та потенційному президентству", - йдеться в опублікованому матеріалі.

У документі також наголошується, що Путін і уряд Росії створили явну перевагу для обраного президента Трампа. "У нас є високий рівень впевненості щодо цих рішень", - підкреслюється в тексті.

Доповідь також зазначає, що для досягнення своїх цілей російська сторона застосовувала як таємні операції, так і можливості державних ЗМІ, сторонніх посередників, а також так званих "тролів".

"Ми оцінюємо з високим ступенем впевненості, що російська військова розвідка (ГРУ) використовувала персону Guccifer 2.0, а також DCLeaks.com з метою оприлюднення даних, отриманих в США під час кібер-операцій, шляхом публікацій, створення ексклюзивів у ЗМІ, а також передачі матеріал Wikileaks", - наголошується в документі.

Крім того, зазначається, що російська розвідка створила умови для доступу до місцевих виборчих дільниць у США, але не дісталась до системи підрахунку голосів.

Окрема увага звертається загрозам з боку "державної пропагандистської машини" РФ, яка "сприяла впливу на кампанію, виступаючи в якості платформи для поширення повідомлень Кремля до російської і міжнародної громадськості".

При цьому в документі висловлюється оцінка, що отриманий досвід впливу на президентські вибори в США Москва може застосувати в майбутньому по всьому світу, в тому числі, проти американських союзників та їхніх виборчих процесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-