Німеччина закрила справу про аварію Germanwings: винний тільки пілот Любіц

Німеччина закрила справу про аварію Germanwings: винний тільки пілот Любіц

Укрінформ
Прокуратура Дюссельдорфа закрила справу про катастрофу пасажирського літака авіакомпанії Germanwings, в результаті якої в березні 2015 року у французьких Альпах загинули 150 людей.

Про це повідомляє ВВС

"Прокуратура дійшла висновку, що єдина людина, яку можна було б звинуватити - другий пілот Андреас Любіц. Як встановило слідство, він закрився в кабіні пілота і навмисне направив літак у землю, щоб накласти на себе руки", - йдеться в публікації.

Справу стосовно Любіца закрили в зв'язку з його смертю. Більше року прокуратура з'ясовувала, чи є підстави притягувати до відповідальності його роботодавців і його лікарів.

В результаті слідчі дійшли висновку, що ні лікарі, ні роботодавці, ні навіть родичі пілота не могли знати про суїцидальні нахили пілота, тому що він їх ретельно приховував. В іншому випадку його б усунули від польотів.

Нагадаємо, літак A320 авіакомпанії Germanwings, що виконував рейс з Барселони до Дюссельдорфа, розбився 15 березня 2015 року під французькими Альпами. Загинули всі 150 людей, що перебували на борту авіалайнера.

Після розшифровки бортових самописців з'ясувалося, що другий пілот літака Андреас Любіц дочекався, поки командир вийде з кабіни, після чого закрився в ній і направив літак в землю. На вимоги командира відкрити двері він не відповів. Вивчивши останні дні життя Любіца, слідство дійшло висновку, що таким чином той вчинив самогубство. З'ясувалося, що він довгий час перебував у депресії через труднощі в кар'єрі та особистому житті.

Після авіакатастрофи багато авіакомпаній посилили вимоги до медичних оглядів пілотів і ввели правило, згідно з яким в кабіні мають одночасно перебувати як мінімум дві людини.

Фото: newyorker.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-