У Швейцарії почалися переговори щодо об’єднання Кіпру

У Швейцарії почалися переговори щодо об’єднання Кіпру

Укрінформ
Президент Республіки Кіпр Нікос Анастасіадіс та президент невизнаної Турецької Республіки Північного Кіпру Мустафа Акинджи в понеділок у Женеві розпочали переговори стосовно об'єднання острова.

Про це повідомляє Reuters.

«Лідер турецького Кіпру Мустафа Акинджи та лідер грецького Кіпру Нікос Анастасіадіс зустрілися в Женеві та розпочали триденні обговорення», - йдеться у повідомленні.

Загалом переговори триватимуть тиждень, а в четвер до лідерів Кіпру приєднається новий генсек ООН Антоніо Гутерріш.

«Ми не песимісти, але я не бачу потреби в перебільшених очікуваннях, що все просто станеться. На нас чекає важкий тиждень», - зазначив один з кіпрських лідерів Мустафа Акинджи.

Раніше повідомлялося, що попередні переговори щодо об'єднання Кіпру в листопаді минулого року зайшли в глухий кут через розбіжності в питанні розподілу зон контролю між грецькими та турецькими кіпріотами.

Туреччина з 1974 року окуповує північну частину Кіпру, яку вона оголосила Турецькою Республікою Північного Кіпру. Світова спільнота не визнає цю окупацію. З 2004 року Грецька Республіка Кіпр є членом ЄС. Законодавство Євросоюзу не поширюється на північну частину острова, де розташована невизнана Турецька республіка Північного Кіпру. У свою чергу, Туреччина не визнає уряд Республіки Кіпр. Влада Кіпру з 2005 року блокує переговори між ЄС та Анкарою про вступ Туреччини до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-