Бригада США в Європі сумісна з обладнанням у космосі та кібер-просторі

Бригада США в Європі сумісна з обладнанням у космосі та кібер-просторі

Укрінформ
США не мають наміру відмовлятися від планів підтримки європейських партнерів, особливо у Східній Європі, перед лицем можливої загрози з боку Росії.

Про це заявив заступник командувача командування США в Європі генерал-лейтенант Тім Рей, зустрічаючи в неділю у німецькому Бременхафені 3-ю і 4-у піхотні бригади, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Постійна спільна присутність на ротаційній основі американських наземних, морських і повітряних сил в регіоні є демонстрацією підтримки наших союзників у відповідь на дії Росії в Україні», - підкреслив воєначальник.

Він чітко визначив, що нинішній контингент, доставлений в Європу, «є однією з складових зусиль (США) щодо стримування російської агресії, забезпечення територіальної цілісності партнерів та підтримання у Європі стану свободи, процвітання і миру».

Він запевнив, що надіслані на минулому тижні в Європу сили – 4 тисячі солдатів бригадної групи з Форт Карсон, штат Колорадо, а також військова техніка «інтегровані і сумісні з військовим устаткуванням в космосі, у кібер-просторі, на землі, в повітрі і на морі», з силами інших партнерів.

«Прихильність Америки Європі непохитна», - підкреслив генерал.

Як раніше повідомлялося, доставлена техніка (у тому числі танки, бойові бронемашини, артилерія та ін, 2400 одиниць) і персонал, який буде залізницею (на 37 залізничних складах) переправлена в Польщу, – частина операції Atlantic Resolve. Ці сили пізніше будуть брати участь у військових навчаннях партнерів в 7 місцях у Східній Європі.

Операція Atlantic Resolve є двостороннім зобов'язанням США у сфері безпеки, вона не є частиною операцій НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-