До Польщі прибули перші солдати бронетанкової бригади США

До Польщі прибули перші солдати бронетанкової бригади США

Укрінформ
Перші військовослужбовці зі складу 3-ї бронетанкової бригадної бойової групи 4-ї піхотної дивізії США прибули до Польщі.

Літаки доставили 250 солдатів у місто Вроцлав, повідомляє в суботу, 7 січня, польське інформаційне агентство PAP.

Вони будуть розміщені в місті Жагань на заході країни. У Польщі буде дислокована основна частина бронетанкової бригади, яка зміцнить східний фланг НАТО в рамках операції Atlantic Resolve ("Атлантична рішучість"). Тут буде і штаб-квартира бригадної групи.

На відміну від інших підрозділів армії США, дислокованих в Німеччині та Італії, 3-я бригада буде розміщена окремими підрозділами на ротаційному принципі в різних країнах Східної Європи, пише DW. У першу чергу, крім Польщі, американських солдатів можуть прийняти Румунія, Болгарія і Литва. Більша частина техніки буде розміщена в Німеччині, Бельгії та Нідерландах. Особовий склад бригади і техніка буде змінюватися кожні дев'ять місяців.

Як повідомляв Укрінформ, у німецькому місті Бремерхафені 6 січня почалася розвантаження американської військової техніки, доставленої транспортним судном "Resolve" ("Рішучість"). Кораблі "Freedom" ("Свобода") та "Endurance" ("Стійкість") повинні досягти берегів Німеччини не пізніше 8 січня. У Бремерхафені цю техніку завантажать в залізничні вагони, після чого відправлять до місць призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-