Відень хоче встановити ліміт на біженців для ЄС

Відень хоче встановити ліміт на біженців для ЄС

Укрінформ
Австрія готує пропозицію для Євросоюзу щодо встановлення верхньої межі біженців та реєстрації клопотань на надання притулку за межами ЄС.

Про це стало відомо німецькому виданню BILD.

"Уряд у Відні представить у Брюсселі докладний план зміни політики щодо надання притулку в ЄС. Найближчими днями він буде схвалений урядом", - повідомляє видання і наводить головні ключові моменти плану.

Це встановлення граничної кількості біженців для ЄС, а також вимога подавати прохання про надання притулку тільки за межами ЄС і лише після цього давати дозвіл на в'їзд до Євросоюзу.

Головним ідеологом концепції став міністр оборони Австрії Ганс Петер Доскоцил. "Йдеться про те, щоби покласти кінець невдалій європейській політиці притулку: ми всі повинні визнати і чесно сказати, що можливості ЄС щодо прийому обмежені. Нам потрібно запобігти незаконним заїздам", - заявив політик BILD.

На думку Доскоцила, повинна бути запроваджена чітка і впорядкована система легальних в'їздів до ЄС. У низці країн мають бути відкриті технічні центри з прийому клопотань від біженців і мігрантів з третіх країн, після схвалення яких буде дозволено в'їхати до ЄС. Глава австрійського Міноборони також вимагає обов'язкової репатріації мігрантів, які не мають права на притулок, уніфікованого режиму депортації для всіх країн ЄС. Особи, щодо яких виникають труднощі з відправкою на батьківщину, мають бути поміщені в захисні зони, пов'язані з центрами надання притулку.

При визначенні верхньої межі прийому буде враховуватися цифра, названа кожною країною. Відомо, що канцлер ФРН Ангела Меркель продовжує відкидати пропозиції про встановлення такої межі. Раніше Доскоцил називав політику Меркель в питанні біженців "безвідповідальною".

Видання зазначає, що цей план не збігається з пропозицією глави МЗС Австрії Себастьяна Курца, який є прихильником так званої австралійської моделі (коли мігрантів не пускали до країни або інтернували в табори на островах).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-