Глава МЗС Туреччини: Вбивця Карлова був пов'язаний з терористами Гюлена

Глава МЗС Туреччини: Вбивця Карлова був пов'язаний з терористами Гюлена

Укрінформ
У Туреччині вважають, що вбивця посла Росії в Туреччині Андрія Карлова був пов'язаний з терористами організації мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в країні в липні.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

«Інформація і документи, наявні в нашому розпорядженні, говорять про те, що вбивця був пов'язаний з терористами Фетхуллаха Гюлена (FETO)», - зазначив Чавушоглу.

Міністр також привернув увагу до того факту, що ніхто з близьких і родичів вбивці російського дипломата не захотів забирати його тіло з моргу.

Раніше про те, що поліцейський, який застрелив російського посла в Анкарі, був членом мережі релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена заявляв і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Нагадаємо, 9 грудня 22-річним поліцейським (за деякими повідомленнями - колишній) із загону спецпризначення Мевлют Мерт Алтинташ було застрелено на фотовиставці «Росія очима турків» в столиці Туреччини Анкарі посла Росії Андрія Карлова. Алтинташ назвав свої дії помстою за дії Росії в Сирії.

Нападника було вбито під час операції поліції. Слідчий комітет Росії кваліфікував вбивство посла як «акт міжнародного тероризму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-