Дві третини заявок про притулок у ЄС припадають на Німеччину

Дві третини заявок про притулок у ЄС припадають на Німеччину

Укрінформ
Німеччина продовжує лідирувати за кількістю заявок на отримання притулку серед усіх країн ЄС.

Дані "Євростату" наводить у середу німецька газета Welt.

"У Німеччині за перші 3 квартали 2016 року було подано більше клопотань про надання притулку, ніж в інших 27 країнах. Усього в ЄС було подано 988 тисяч клопотань, з яких майже дві третини - у Німеччині", - йдеться в повідомленні.

В Італії було подано - 85 тисяч клопотань, у Франції - 62 тисячі.

При цьому рішення про те, чи може людина залишитися, на який період часу і на яких умовах, приймаються не в усіх випадках. Так, у Німеччині за вказаний період рішення в першій інстанції було прийнято щодо 420 тисяч осіб (на 658 тисяч заяв, згідно з даними профільного міністерства). В Італії - 67 555 заявників, а в Греції з 30 495 прохачів про рішення дізналися лише 7610 осіб. В ЄС загалом прийнято 756 тисяч рішень.

Не свідчать високі цифри і про зростання потоку мігрантів, зазначає видання. Річ у тім, що минулого року клопотання подавали також особи, які прибули в раніше, в 2015 році. З січня по вересень 2016 року, згідно з даними системи Easy, було зареєстровано 272 тисячі в'їздів до ФРН, проте чиновники вважають, що насправді їх було навіть менше, оскільки деякі люди реєструвалися двічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-