Новорічний теракт у Стамбулі: під арештом уже 12 підозрюваних

Новорічний теракт у Стамбулі: під арештом уже 12 підозрюваних

Укрінформ
Поліція Туреччини заарештувала 12 людей за підозрою в причетності до нападу на нічний клуб у Стамбулі в новорічну ніч. Пошук нападника триває.

Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що у поліції є відбитки пальців і опис нападника, а також пообіцяв, що особа того, хто стріляв буде встановлена найближчим часом, повідомляє російська служба ВВС.

"Ми сподіваємося не лише знайти терориста, але і встановити його зв'язки і людей, які надавали йому підтримку зовні і усередині клубу", - заявив Куртулмуш.

Поліція Туреччини оприлюднила відео і фотографії людини, яка, за їх даними, і є нападником. У МВС не уточнили, де і коли були зняті ці кадри.

Турецькі ЗМІ з посиланням на свої джерела в поліції стверджують, що нападник міг бути з Узбекистану або Киргизії.

Відповідальність за стрільбу в нічному клубі взяло на себе екстремістське угрупування "Ісламська держава".

Як повідомлялося, в ніч на перше січня невідомий відкрив стрілянину в нічному клубі. В результаті 39 людей загинули і близько 70 отримали поранення. Більшість убитих у ході нападу - іноземці: 11 громадян Туреччини, семеро громадян Саудівської Аравії, троє громадян Іраку, троє громадян Лівану, по двоє громадян Йордану, Індії і Марокко, по одному громадянинові Німеччини, Сирії, Тунісу, Бельгії, Кувейту, Канади і Росії, а також одна людина з подвійним громадянством Тунісу і Франції, ще одне тіло досі не пізнане.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-