Ісламісти можуть застосувати хімзброю проти Британії - міністр безпеки

Ісламісти можуть застосувати хімзброю проти Британії - міністр безпеки

Укрінформ
Терористи «Ісламської держави» можуть здійснити атаки з застосуванням хімічної зброї з численними жертвами у Великій Британії та будь-де в Європі.

Терористи «Ісламської держави» можуть здійснити атаки з застосуванням хімічної зброї з численними жертвами у Великій Британії та будь-де у Європі.

Про це заявив в інтерв’ю одній з британських газет міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес, повідомляє Reuters.

«Ціллю «ІДІЛ» є атаки з масовими жертвами. Вони (ісламісти - ред.) позбавлені моральних засторог щодо використання хімічної зброї проти населення і, якщо захочуть, то зроблять це в цій країні», - заявив Уоллес.

На переконання міністра, ті британці, які воювали за «Ісламську державу» на Близькому Сході, повернуться додому після витіснення терористів з їхніх оплотів на бойових територіях, наприклад, з Мосула, та становитимуть «зростаючу домашню загрозу».

Уоллес допустив таку можливість після того, як у лютому влада Марокко виявила мережу терористів, які займалися хімічної зброєю. Тоді в ісламістів знайшли великі запаси токсичних хімічних та біологічних субстанцій, які могли бути перетворені на вибухівку чи небезпечні токсичні речовини.

Як відомо, близько 800 громадян Великої Британії поїхали до Сирії, щоб приєднатися до терористичної організації «Ісламська держава». Близько 100 з них загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-