Туреччина не розголошує громадянства жертв теракту - МЗС

Туреччина не розголошує громадянства жертв теракту - МЗС

Укрінформ
Турецька поліція не повідомляє громадянства загиблих і поранених унаслідок атаки у Стамбулі.

Про це заявив начальник управління консульського забезпечення департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, повідомляє телеканал "112 Україна".

"За повідомленням Генконсульства України в Стамбулі, внаслідок атаки на нічний клуб у Стамбулі, здійсненої невідомими, як мінімум 39 осіб загинули, 70 поранено. Поліція, однак, не повідомляє громадянства загиблих і поранених. Справа перебуває на контролі в департаменті консульської служби та Генконсульства України в Стамбулі. Консул взаємодіє з поліцією і намагається встановити, чи немає серед потерпілих громадян України. У випадку появи нової інформації оперативно повідомлятимемо", - розповів Кирилич.

Як повідомлялося, у Стамбулі о 1.15 ночі стався напад під час святкування Нового року відвідувачами одного з найпрестижніших нічних клубів. В клубі на момент нападу перебувало кількасот осіб.

Зловмисник, одягнений Санта-Клаусом, вбив поліцейського на вході і, увійшовши до клубу, відкрив безладний вогонь з автомата Калашникова. Люди рятувалися, кидаючись у воду.

Деякий час поліція Туреччини не знала точної кількості нападників і готувалася до штурму. На 6 ранку надійшло повідомлення про ліквідацію вбивці, він був один. 

Уряд Сполучених Штатів засудив терористичний напад, що стався в новорічну ніч у Стамбулі та висловив намір тісно співпрацювати з турецькою владою, поки триває розслідування теракту.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-