Ердоган знову звинуватив США у підтримці ІДІЛ

Ердоган знову звинуватив США у підтримці ІДІЛ

Укрінформ
Президент Туреччини Таїп Реджеп Ердоган звинуватив коаліцію, яка веде під проводом США боротьбу із угрупованням «Ісламська держава», у підтримці терористів.

Про це повідомляє Reuters.

Під терористами він мав на увазі як «Ісламську державу», так і загони курдських ополченців.

На переконання турецького президента, коаліція надає загонам ісламістів підтримку одночасно із допомогою курдським силам Сирії.

«Вони звинувачували нас в підтримці «Ісламську державу». А ось тепер вони підтримують терористичні угруповання, в тому числі й ІД, YPG та PYD. Тут сумнівів немає. У нас є достатньо підтверджених доказів - фотографій та відеозаписів», - сказав Ердоган.

Нагадаємо: курдські загони у Сирії вважаються збройним крилом турецької Робітничої партії Курдистану, яка визнана терористичною організацією.

Анкара побоюється, що успіхи сирійських курдів у боротьбі за автономію викличе сплеск сепаратистських виступів у самій Туреччині, де також проживають курди.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Барака Обами розглядає можливість надання військової допомоги сирійським курдам, які воюють проти «Ісламської держави».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-