Ердоган назвав вбивцю російського посла послідовником Гюлена

Ердоган назвав вбивцю російського посла послідовником Гюлена

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що поліцейський, який застрелив російського посла в Анкарі, був членом мережі релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Немає сенсу приховувати, що він член мережі FETÖ. Всі його зв’язки ведуть до FETÖ», – заявив Ердоган 21 грудня на прес-конференції.

Влада Туреччини вважає послідовників релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена, який живе у США, «терористичною мережею Гюлена» чи «FETÖ».

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав держсекретареві США Джону Керрі у телефонній розмові, що «Туреччина і Росія знають, що організація Гюлена стоїть за атакою», жертвою якої став російський посол Андрій Карлов.

Нагадаємо: 19 грудня 22-річний поліцейський (за деякими повідомленнями – колишній) із загону спецпризначення Мевлют Мерт Алтинташ застрелив на фотовиставці «Росія очима турків» у столиці Туреччини Анкарі посла Росії Андрія Карлова. Алтинташ назвав свої дії помстою за дії Росії в Сирії.

Нападника було вбито під час операції поліції. Слідчий комітет Росії кваліфікував убивство посла як «акт міжнародного тероризму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-