Німеччина дає Алеппо €15 мільйонів гуманітарної допомоги - ЗМІ

Німеччина дає Алеппо €15 мільйонів гуманітарної допомоги - ЗМІ

Укрінформ
Німецька сторона виділить сирійському Алеппо гуманітарну допомогу на суму в 15 млн євро.

Про таке рішення уряду повідомив міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер, інформує Allgaeu.

"Герд Мюллер оголосив про програму допомоги у розмірі 15 млн євро для міста громадянської війни", - приводить ЗМІ витяг із статті, яка вийде в друкованій версії газети Bild у вівторок.

З цих засобів впродовж 30 місяців оплачуватиметься робота близько 1 тис. сирійських лікарів, санітарів і психологів. Крім того, вони підуть на підвищення кваліфікації близько 200 асистентів психолога.

"Після того, як міжнародне співтовариство так безпорадно поглядало на вбивства і бомбардування, має бути організована масштабна гуманітарна операція для жителів з Алеппо. Якщо ми і тут запізнимося, в сирійському конфлікті настане нова людська катастрофа", - сказав Мюллер.

За його словами, ООН повинна забезпечити виживання сотень тисяч людей, яким окрім продовольства бракує лікарів і ліків. "Потрібно потурбуватися про тисячі поранених, серед яких багато дітей, інакше вони не переживуть цієї зими", - попередив міністр.

За даними ООН 13,5 мільйона людей у Сирії нині потребує гуманітарної допомоги, 90% з них потребують медичної допомоги.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-