Ознак теракту або диверсії на борту Ту-154 немає - ФСБ

Ознак теракту або диверсії на борту Ту-154 немає - ФСБ

Укрінформ
ФСБ РФ заявляє, що головними робочими версіями катастрофи Ту-154 є "потрапляння в двигун сторонніх предметів, неякісне паливо, що спричинило втрату потужності і відмову роботи двигунів, помилка пілотування, технічна несправність літака".

Про це в понеділок повідомляє "Інтерфакс".

При цьому в службі зазначили, що ознак, які вказують на можливість здійснення теракту на борту літака, до цього часу не отримано.

"Ознак і фактів, що вказують на можливість вчинення терористичного акту або диверсії на борту повітряного судна, в даний час не отримано", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ зазначили, що "станом на даний момент встановлені очевидці падіння авіалайнера, є також запис відеореєстратора, з яким працюють члени слідчої групи".

Військово-слідчим відділом СК Росії по Сочинському гарнізону за фактом катастрофи повітряного судна порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 351 (порушення правил польотів або підготовки до них).

Ту-154 прибув до аеропорту Сочі з аеропорту Чкаловський Московської області для дозаправки, яка спочатку планувалася в Моздоку, але була перенесена в Сочі через складні погодні умови.

ФСБ зазначає, що після прибуття в аеропорт Сочі літак було взято під охорону співробітниками Прикордонної служби ФСБ Росії та військовослужбовцями Міноборони РФ.

"Під час дозаправки до повітряного судна подавався трап, піднімалися на борт один співробітник Прикордонної служби ФСБ Росії і один співробітник Сочинської митниці. З літака для здійснення контролю за дозаправкою виходили командир екіпажу і бортінженер", - повідомили у ФСБ.

25 грудня повітряне судно Міноборони Росії Ту-154Б2, яке виконувало рейс Сочі - Латакія, за хвилину після вильоту над акваторією Чорного моря на відстані 6250 метрів від торця злітно-посадкової смуги аеропорту не вийшло на зв'язок і зникло з екранів радарів органів управління повітряним рухом.

За інформацією Міноборони РФ, на борту літака перебували 84 пасажира і вісім членів екіпажу, багаж пасажирів і 150 кг вантажу (продукти харчування та медикаменти).

"Вантажів військового та подвійного призначення, піротехнічних засобів зазначеним повітряним судном не перевозилося", - заявили в ФСБ.

Фото:  РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-