Німеччина виділить на депортацію додаткові 40 мільйонів

Німеччина виділить на депортацію додаткові 40 мільйонів

Укрінформ
Німеччина збільшить число іноземців, що депортуються з країни, для чого виділить додатково 40 мільйонів євро.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр в недільному інтерв'ю газеті Bild am Sonntag

“Мова йде про стратегічні та оперативні питання депортації. І ми надаємо додатково 40 мільйонів євро на відправку тих, хто виїжджає добровільно», - сказав міністр.

За його словами, на початку 2017 року центральний і земельні уряди створять єдиний центр координації з питань депортації, що має призвести до зростання кількості мігрантів, які залишать ФРН. 2016 року, зазначив де Мезьєр, кількість висланих з країни збільшилася в порівнянні з попереднім роком, причому перш за все у зв'язку із спрощенням процедури добровільного виїзду.

Нині в Німеччині нараховується 168 тисяч іноземців, які не мають шансів отримати тут притулок. У жовтні глава МВС вніс пропозицію обмежити доступ до соціальних виплат, аж до повної їх відміни і спростити процедуру депортації тих осіб, які вводять владу в оману.

У цьому контексті він також підкреслив важливість створення європейської бази даних про мігрантів, що мали судимість. Наявність такої могла б, на думку глави МВС, запобігти ситуації з берлінським терористом тунісцем Анісом Амрі, який був засуджений італійським судом до 4 років ув’язнення, після чого зміг подати запит на надання притулку в Німеччині. «Таке більше не має повторитися», - підкреслив де Мезьєр.

Щодо Амрі він також поскаржився на те, що через блокування «зеленими» визнання Тунісу країною безпечного походження, людину, яка числилася в списку небезпечних, не змогли вчасно депортувати.

Загалом за оцінкою МВС Німеччини, небезпечними і такими, що «загрожують суспільній безпеці», вважають 550 ісламістів. Частина з них воює в Сирії, деякі вже у в'язниці, але близько 200 осіб перебувають на волі в Німеччині, і стежити за всіма «неможливо з юридичної точки зору», сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, після теракту 19 грудня владу ФРН піддали масованій критиці як з приводу політики відносно біженців, так і того, що не змогли запобігти теракту, знаючи, що злочинець пов'язаний з ісламістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-