Поліція ідентифікувала всіх жертв берлінського теракту

Поліція ідентифікувала всіх жертв берлінського теракту

Укрінформ
Комісія Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини завершила ідентифікацію всіх 12 жертв теракту у Берліні.

Про це BKA повідомила на своїй сторінці у Твіттері.

"Комісія BKA з ідентифікації завершила впізнання 12 осіб, які загинули на площі Брайтшайдплац. Ми вшановуємо пам'ять загиблих і тужимо разом з їхніми рідними", - говориться у короткому повідомленні.

Між тим, у німецькій пресі з'явилися новини про національність загиблих: восьмеро громадян ФРН і четверо іноземців, а саме громадянки Італії, Ізраїлю й Чехії й громадянин Польщі - водій вантажівки, застрелений терористом. Раніше поліція повідомляла про загиблого українця.

Як стало відомо кореспондентові Укрінформу, різночитання пов'язане з тим, що 44-річний українець отримав певний час тому громадянство ФРН, зберігаючи при цьому й український паспорт. У Німеччині розглядають питання скасування практики подвійного громадянства, проте поки що вона діє. Таким чином спочатку поліція визнала його німцем. Українець, ім'я якого його рідні побажали не вказувати, вже близько 15 років проживав у Берліні.

Серед 48 поранених громадяни Німеччини, Ізраїлю, Угорщини, Фінляндії, Лівану, Великої Британії й Іспанії. Деякі з них, як і раніше, знаходяться у лікарні у важкому стані.

19 грудня фура з польськими номерами наїхала на натовп на Різдвяному базарі в одному з центральних районів німецької столиці. Загинуло 12 осіб, ще 48 отримали поранення.

Підозрюваного у скоєнні теракту 24-річного Анісі Амрі було застрелено у Мілані при перевірці документів. Слідство у цій справі триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-