Вбивство посла не змінить позицію Росії щодо Сирії – експерт

Вбивство посла не змінить позицію Росії щодо Сирії – експерт

Укрінформ
Вбивство посла Російської Федерації у Туреччині Андрія Карлова жодним чином не вплине на позицію Москви у сирійському конфлікті.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив Еліот Теппер, старший науковий співробітник школи міжнародних відносини Нормана Патерсона в Оттаві.

"На моє переконання, цей інцидент не матиме жодного впливу на політику Росії стосовно Сирії", - сказав Теппер.

За його словами, це підтверджується результатами вчорашньої зустрічі у Москві представників РФ, Туреччини та Ірану стосовно координації дій у Сирії. "Безперечно, тема вбивства посла порушувалася, однак вона не змінила результатів зустрічі, за підсумками якої було оприлюднено завчасно підготовлене комюніке, яке вийшло б і якби вбивства не сталося", - зазначив експерт-міжнародник.

Однак, він додав, що ці московські перемовини потенційно можуть мати дуже вагомі наслідки для вирішення ситуації у Сирії. "Убивство сталося напередодні безпрецедентної зустрічі в Москві ключових гравців сирійського конфлікту: Ірану, Туреччини та РФ. Ці держави дотримуються різних поглядів стосовно режиму Асада, але вони вочевидь порозумілися щодо своїх національних інтересів та усвідомили, як діяти в Іраку та Сирії", - підсумував Теппер.

Як повідомляв Укрінформ, посол РФ у Туреччині Андрій Карлов помер унаслідок поранень під час збройного нападу в понеділок в Анкарі. Нападник після здійснення пострілів прокричав: "Пам’ятайте про Сирію! Пам’ятайте про Алеппо!".

Карикатура Олексія Кустовського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-