Російські тюремники погрожують Дадіну мільйонним позовом

Російські тюремники погрожують Дадіну мільйонним позовом

Укрінформ
Російська Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) може пред'явити засудженому активісту Ільдару Дадіну, який повідомив про тортури в карельській колонії, позов на відшкодування збитків у розмірі близько мільйона рублів.

Про це заявив заступник директора ФСВП Валерій Максименко, повідомляють «РІА Новості».

«На даний момент відомство підраховує збитки від заяв Дадіна. Це і виклик різних лікарських експертів у колонію, проведення експертиз, медичне обстеження. Все це оцінюється в межах від півмільйона до мільйона рублів. Ми можемо подати позов до Дадіна про відшкодування цих витрат», - сказав Максименко на засіданні громадської ради.

Він уточнив, що рішення про подання позову ще не прийнято і буде залежати від точного підрахунку збитків. За його словами, також до Дадіна може подати позов про наклеп начальник колонії.

Дружина Ільдара Дадіна Анастасія Зотова заявила, що вона шокована заявою ФСВП про можливий позов до її чоловіка: «З одного боку, Максименко дзвонить нам і розповідає, як він зацікавлений в тому, щоби дізнатися, чи є тортури в колоніях, чи ні. З іншого боку, він таке заявляє. Можливо, це спосіб чинити тиск на ув'язнених. Можливо, це спосіб показати, що тортур ніяких немає і вони настільки впевнені в собі, що готові подавати позов про наклеп».

Як повідомлялося, на початку листопада Ільдар Дадін, що став першим засудженим, який відбуває термін за участь в мітингах і пікетах, передав з адвокатом листа з колонії, де повідомив про побиття та погрози з боку співробітників ІК-7. У ФСВП і Слідчому комітеті РФ ініціювали перевірки заяв засудженого, які, як стверджують в обох відомствах, не знайшли підтверджень словам засудженого. Однак в офіційних доповідях російських правозахисників стверджується, що до засудженого могли застосовувати насильницькі заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-