У Санкт-Петербурзі активісти пікетували на підтримку Дадіна

У Санкт-Петербурзі активісти пікетували на підтримку Дадіна

Укрінформ
У Росії в Санкт-Петербурзі десять активістів руху "Солідарність" вийшли на Невський проспект з одиночними пікетами на підтримку опозиційного активіста Ільдара Дадіна, засудженого за неодноразове порушення порядку проведення вуличних акцій.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"За словами організатора пікетів Ольги Смирнової, учасники акції обурені тим, що, незважаючи на гостру реакцію в усьому світі на лист Дадіна про тортури і знущання в Сегезькій колонії №7, активісту продовжує загрожувати небезпека, правозахисники знайшли підтвердження словам Дадіна та інших ув’язнених, які розповіли про тортури в колонії", - йдеться у повідомленні.

Смирнова вважає, що російське керівництво в даному випадку нехтує законом,в такій ситуації мовчати – це все одно, що ставити під себе і своїх близьких на небезпеку в будь-який момент опинитися на місці Дадіна.

Учасникам пікетів спробували перешкодити активісти НВР ("Народно-визвольного руху"), котрі стали поруч з пікетами "Солідарності" і вимагали зміни Конституції Росії і особливих повноважень для президента. Один з активістів, які прийшли підтримати Дадіна, підійшов близько до активістів НВР і був затриманий – поліцейські визнали, що його пікет перестав бути одиночним.

Активісти "Солідарності" вимагали негайно звільнити Дадіна, а також притягнути до кримінальної відповідальності керівництво Сегезької колонії і відправити у відставку чиновників Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) і Міністерства юстиції Росії.

Як повідомлялося, 1 листопада Дадін поскаржився на тортури в Сегезькій колонії №7, в якій він відбуває покарання. У колонії почалися перевірки. 17 листопада співробітники ФСВП заявили про бійку опозиціонера з сусідом по камері на побутовому грунті. Дружина Дадіна, Анастасія Зотова, стверджує, що конфлікт спровокувала адміністрація колонії. За її словами, Ільдар Дадін півроку проведе в одиночній камері, куди його помістили після бійки з іншим ув’язненим.

Європейський парламент, а також російські й міжнародні правозахисні організації наполягають на негайному звільненні Ільдара Дадіна, визнаного політичним в’язнем.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-