На зустрічах із лідерами опозиції Дуда закликає вгамувати емоції

На зустрічах із лідерами опозиції Дуда закликає вгамувати емоції

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда закликає усі сторони конфлікту у країні вгамувати емоції. Для виходу зі складної ситуації він проводить в неділю переговори з лідерами опозиційних партій.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

Пан президент звертається до усіх сторін політичної суперечки дещо знизити напругу і повернутися до нормального діалогу. Він звертається, насамперед, до опозиції, і звідси ці зустрічі, щоб вона дала можливість здійснювати нормальну працю в парламенті”,- заявив під час брифінгу для ЗМІ речник президента РП Марек Магеровський.

Він наголосив, що Дуда не вважає зміни у функціонуванні ЗМІ “різким обмеженням свободи слова” і дуже шкодує, що опозиція використала це для перешкоджання роботи парламенту. Утім, він наголосив, що такого роду зміни у функціонуванні ЗМІ у парламенті мають бути предметом широких консультацій.

За словами речника президента РП, розмови Дуди з лідерами опозиції  повинні “заспокоїти суспільні настрої”, щоб повернутися до “нормального, цивілізованого політичного діалогу”

За словами Магеровського, під час зустрічей Дуди з лідерами трьох опозиційних партій – Польської селянської партії Владиславом Косіняком-Камишем, партії “Cучасна” Ришардом Петру та угрупованням “Kukiz’15” Павелом Кукізом обговорено питання щодо функціонування ЗМІ у парламенті, а також голосування у п’ятницю в парламенті.

За словами Магеровського, зустріч президента РП з лідером найбільшої опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО) відбудеться в неділю о 20:30 (за київським часом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-