США продовжують санкції проти Ірану ще на 10 років

США продовжують санкції проти Ірану ще на 10 років

Укрінформ
Попри те, що президент США Барак Обама не підписав продовження санкцій проти Ірану ще на 10 років, документ, ухвалений Конгресом США, набув чинності без його підпису. 

Про це повідомляє Associated Press.

«Прес-секретар Білого дому Джош Ернест сказав, що Обама вирішив дозволити йому (документу. - Ред.) стати законом без його підпису», - йдеться у повідомленні.

Згідно з Конституцією США після ухвалення Конгресом законопроекту президент має 10 днів для того, щоб підписати його або накласти вето.

Як пише агентство, крок Обами хоч і не перешкоджає поновленню санкцій проти Ірану, проте є символічною спробою глави Білого дому продемонструвати несхвалення дій законодавців.

У свою чергу Іран пообіцяв відреагувати на поновлення санкцій, стверджуючи, що вони порушують угоду між країною і світовими державами, які пом'якшили санкції в обмін на обмеження ядерної програми. У цьому зв'язку уряд Ірану поскаржився Організації Об'єднаних Націй.

Водночас держсекретар США Джон Керрі заявив, що цей закон ніяк не позначиться на так званій ядерній угоді - скасування американських і європейських санкцій в обмін на згортання Тегераном робіт у сфері атомної енергії. За його словами, закон не обмежує можливостей вести бізнес з Ісламською республікою. А йдеться про запровадження персональних санкцій щодо осіб, причетних до розробки Іраном балістичних ракет, підтримки тероризму, а також винних у порушенні прав людини. Крім того, в документі передбачені санкції проти банківського сектору Ірану, а також окремих підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-