Ердоган пропонує скликати позачергову Генасамблею ООН через Алеппо

Ердоган пропонує скликати позачергову Генасамблею ООН через Алеппо

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував обраному генсекові ООН Антоніу Гуттерішу скликати позачергове засідання Генасамблеї ООН з питання Алеппо.

Про це він сказав у телефонній розмові з Гуттерішем, відзначивши значущість дієвих кроків ООН по ситуації в Сирії, інформує агентство Anadolu з посиланням на джерела в адміністрації президента Туреччини

"Акцентувавши увагу на гуманітарній драмі в Алеппо, Ердоган підкреслив, що звірства сил режиму Башара Асада і його прибічників сповнюють жахом усю світову спільноту", - йдеться в повідомленні.

За словами Ердогана, дуже важливо поліпшити ситуацію в цьому місті.

Президент Туреччини також відзначив, що Анкара докладає зусиль у цьому напрямі, і у такому контексті досягнуто угоди по частковому режиму припинення вогню.

Глава турецької держави сказав, що нині зусилля сконцентровані на евакуації мирного населення і бійців опозиції з Алеппо, а також доставці гуманітарної допомоги в цей район.

Гуттеріш зі свого боку зазначив, що світова спільнота не повинна залишатися байдужою до питання Алеппо.

Сили сирійської опозиції і підтримувана Росією армія режиму Башара Асада напередодні увечері досягли перемир'я на сході Алеппо. Домовленість була досягнута завдяки посередництву Туреччини.

Домовленість передбачає на першому етапі безпечну евакуацію мирного населення з оточених районів Алеппо.

На другому етапі планується евакуація бійців опозиції. Повідомляється, що більша частина сил опозиції погодилася на те, щоб залишити схід міста.

Як повідомлялося, раніше Франція вимагала екстреного засідання Ради Безпеки ООН відносно ситуації в сирійському Алеппо через "гуманітарну трагедію століття".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-