У Сирії ліквідували трьох лідерів ІДІЛ, які планували теракти на Заході

У Сирії ліквідували трьох лідерів ІДІЛ, які планували теракти на Заході

Укрінформ
Війська міжнародної коаліції, яка на чолі зі США протистоїть терористичному угрупованню "Ісламська держава", провела успішну операцію в районі сирійського міста Ракка зі знищення трьох лідерів ІДІЛ, які планували теракти в країнах Заходу.

Про це офіційно повідомив у вівторок речник Міністерства оборони США Пітер Кук, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У результаті точного авіаудару, який Коаліція нанесла 4 грудня поблизу сирійського міста Ракка, загинуло троє лідерів ІДІЛ, які безпосередньо сприяли зовнішнім терористичним операціям і рекрутингу іноземних бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Двоє з них - Салах Гурмат і Семмі Джедоу – надавали підтримку в організації терактів у Парижі 13 листопада 2015 року. Обидва були близькими соратниками лідера ІДІЛ Абу Мухаммада аль-Аднана, який загинув від авіаудару Коаліції в серпні.

Третій ліквідований бойовик – Валід Хамаме - планував напади смертників. Він був заочно засуджений в Бельгії за терористичну змову, викриту в 2015 році. Всі троє були частиною терористичної мережі на чолі з Бобакером Аль-Хакімом, який був знищений під час операції коаліційних сил наприкінці листопада.

"Цей авіаудар підкреслює наші невтомні зусилля, спрямовані на переслідування членів ІДІЛ, які прагнуть атакувати Сполучені Штати, наші інтереси і наших союзників по всьому світу", - підкреслили у цьому зв'язку в Пентагоні.

Загалом, з середини листопада, війська Коаліції успішно ліквідували щонайменше п'ять впливових лідерів ІДІЛ, які займаються плануванням зовнішніх терактів, за межами Сирії і Іраку. Цим зусиллям сприяло оперативне використання розвідувальних матеріалів, зібраних на території, що раніше належала ІДІЛ, а також тісна координація в межах міжнародної коаліції з місцевими партнерами.

"Ті, хто прагне напасти на Сполучені Штати, наших партнерів по коаліції і союзників по всьому світу, не знайдуть безпечного притулку", - наголосили в міністерстві оборони США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-