Глава Пентагону обговорив з прем'єром Іраку стратегію проти ІДІЛ

Глава Пентагону обговорив з прем'єром Іраку стратегію проти ІДІЛ

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер востаннє на своїй посаді відвідав з візитом Багдад, де провів особисту зустріч з прем'єр-міністром Іраку для обговорення подальшої стратегії подолання ІДІЛ.

Про це офіційно повідомили в неділю в оборонному відомстві США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ештон Картер зустрівся з прем'єр-міністром Іраку Хайдером аль-Абаді під час свого останнього візиту до Багдада в якості міністра оборони. Продуктивна зустріч була присвячена військовій кампанії щодо остаточної поразки ІДІЛ", - зауважується в документі.

Міністр оборони США висловив позитивну оцінку зусиль іракських сил безпеки в боротьбі за визволення міста Мосул. У цьому зв'язку сторони обговорили наступні кроки в операції, включаючи необхідність продовження тісної співпраці між урядом Іраку і регіональним урядом Курдистану.

Картер запевнив іракського лідера у продовженні підтримки цієї країни в боротьбі з угрупованням "Ісламська держава" з боку США і міжнародної коаліції, у тому числі після звільнення Мосула. Обидві сторони погодилися, що міцне іраксько-американське партнерство "має вирішальне значення для покладення краю існування ІДІЛ та відповіді на виклики у сфері безпеки". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-