Штайнмайєр - Росії: Не плекайте ілюзій

Штайнмайєр - Росії: Не плекайте ілюзій

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав Москву не обманювати себе тим, що встановлення повного контролю військами Асада над Алеппо стане кінцем цієї війни.

Про це він заявив у вівторок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Росії не варто плекати ілюзії, що з падінням Алеппо війні настане кінець. Навпаки, війна триватиме в інших місцях Сирії з використанням інших засобів, комбінації військового протистояння і терористичних вибухів", - сказав Штайнмаєр.

Він наголосив, що остаточне врегулювання конфлікту може бути знайдено тільки шляхом політичних переговорів, що військового врегулювання бути не може. Дипломат назвав необхідним дати можливість людям "залишити пекло Алеппо" і не переслідувати тих, хто вирішить покинути східну частину міста.

Міністр звернув увагу на те, що у поки ще не взятих військами Асада частинах міста становище людей стало зовсім нестерпним. При цьому він також зазначив, що навіть в тих районах Алеппо, які перебувають під контролем режиму, "всупереч російським заявам, гуманітарну допомогу надають не Росія і сирійський режим, а Організація Об'єднаних Націй, Всесвітня Продовольча програма, Міжнародний Червоний Хрест та інші благодійні організації".

Раніше в цей же день з різкими заявами на адресу Москви у Берліні виступили канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.

"Росіяни несуть відповідальність за ситуацію, яку вони створили, якщо вони не піклуються про те, щоб гуманітарна допомога надходила", - заявив Олланд, додавши, що "без Росії немає сирійського режиму, здатного вести військову операцію". Він наголосив, що треба посилити вплив "на турків, але насамперед на росіян, оскільки вони мають можливість чинити тиск на режим", додавши при цьому, що він вже не може відокремити Росію від режиму.

Меркель зі свого боку пообіцяла не шкодувати сил, "щоб змусити зрозуміти, особливо сирійський режим, але також Росію та Іран, що мова йде про людей, і що становище людей терміново потребує поліпшення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-