Україна візьме участь в Іграх Інвіктус-2017

Україна візьме участь в Іграх Інвіктус-2017

Укрінформ
Україна вперше візьме участь в Іграх Інвіктус наступного року і представить на них збірну з українських військовослужбовців та ветеранів, які отримали інвалідність під час військових дій на Сході.

Про це заявила під час брифінгу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ігри нескорених відбудуться в Торонто у вересні 2017 року... Для нас особливо важливо те, що Україна отримала право і вже має всі підтвердження від організаторів Ігор Інвіктус взяти участь у спортивних змаганнях для тих, хто зазнав травм і має можливість проявити себе в іграх нескорених», - сказала віце-прем'єр.

Климпуш-Цинцадзе наголосила наскільки важливо, щоб в Україні більше говорилося про те, що держава і суспільство мають долучитися до того, щоб зробити життя героїв, які повертаються додому з війни, соціально активним. Вона також нагадала, що ці ігри були ініційовані 2 роки тому принцом Гаррі у Великій Британії. В них взяло участь близько 400 бійців-спортсменів з 13 країн.

Також віце-прем'єр-міністр зазначила, що питання про участь України в цих іграх на державний рівень підняла благодійна організація «StratComUA» і Міністерство оборони цього року звернулося до Міністерства оборони Канади з офіційної заявкою на участь нашої збірної в іграх наступного року. Ця заявка була підтверджена. Климпуш-Цинцадзе також поінформувала, що спільна підготовча робота сьогодні спрямована на те, щоб запустити відбір претендентів на ці змагання по всій Україні і підготувати механізм, який дав би можливість Україні не тільки брати участь, а й у перспективі приймати ці ігри у нас.

«Вже йде робота з підготовки спеціалізованих центрів тренування і ми вже маємо попередні домовленості про зовнішню фінансову підтримку з боку НАТО, з боку наших партнерів - Світового Конгресу Українців, а саме з Канадського Конгресу Українців і з державного бюджету», - сказала віце-прем'єр-міністр.

Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що будуть й інші партнери, які допоможуть у відборі і представленні команди.

«Ми матимемо можливість представити команду з 15 вояків-спортсменів у Торонто. І з часом ми розширимо цю команду до більшої кількості, як учасників, так і видів спорту», - підкреслила вона.

Вона також нагадала, що вже було продовжено термін відбору до збірної - спочатку до 18 грудня, а зараз він завершиться 31 грудня по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-