Спецслужби ФРН викрили російських хакерів у зламі серверу бундестагу

Спецслужби ФРН викрили російських хакерів у зламі серверу бундестагу

Укрінформ
Спецслужби ФРН вважають, що російські хакери передали Wikileaks документи, здобуті ними в результаті хакерської атаки на сервер бундестагу навесні 2015 року.

Про це в неділю пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Опубліковані Wikileaks документи слідчої комісії у справі АНБ (Агентства національної безпеки США), за даними органів безпеки, отримані, ймовірно, в ході російської кібератаки на бундестаг», - йдеться в статті.

Мова йде про 2400 документів, оприлюднених 2 тижні тому, з грифом «для службового користування», які не представляють дійсно секретні дані (такі зберігаються в спеціальному приміщенні бундестагу в неоцифрованому вигляді). Німецькі спецслужби «з високою часткою ймовірності» припускають, що вони були зняті з сервера парламенту в період між весною 2014 і січнем 2015 року. На користь такого припущення говорить те, що жоден документ більш пізнього періоду не був представлений публіці.

Як раніше повідомляв Укрінформ, німецькі спецслужби заявляли про те, що мають «явні докази», що вказують на авторство російських кібершпигунів в травневих 2015 року хакерських атаках на німецький парламент, які стали найтривалішою акцією такого роду.

Комітет бундестагу займається розслідуванням шпигунського скандалу - масштабного стеження АНБ за німецькими чиновниками. В останні тижні і дні німецькі політики і фахівці дедалі частіше висловлюють побоювання з приводу можливих спроб російських спецслужб за допомогою хакерів вплинути на хід виборів в бундестаг, які відбудуться восени наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-