Євросоюз розширює санкції проти чиновників Асада

Євросоюз розширює санкції проти чиновників Асада

Укрінформ
Європейський Союз має намір найближчим часом розширити санкційний список щодо сирійських фізичних і юридичних осіб за військові дії в місті Алеппо.

Про це йдеться в заяві Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, опублікованій у п'ятницю, 9 грудня.

Євросоюз вводитиме штрафні заходи доти, доки в Сирії тривають репресії, йдеться в заяві. Верховний представник нагадала, що необхідно забезпечити безпеку цивільного населення та об'єктів, які користуються особливим захистом, у відповідності до міжнародного гуманітарного права.

"З початку наступу сирійського режиму та його союзників, насамперед, Росії, інтенсивність і масштаб бомбардувань східного Алеппо стали причиною численних жертв серед мирних жителів і спустошили обширні райони міста", - наводить заяву DW.

Це спричинило за собою "жахливе погіршення ситуації", підкреслила Могеріні.

За її словами, блокада населених пунктів в якості тактики ведення війни, голод, а також вимушені переміщення населення являють собою явні порушення норм міжнародного гуманітарного права і повинні бути негайно припинені. ЄС закликає Росію використати свій вплив з метою домогтися полегшення важкого становища, що склалося в місті.

Санкції Євросоюзу поширюються більш ніж на 230 громадян Сирії, 69 компаній і організацій. У листопаді Брюссель ввів штрафні заходи щодо сімнадцяти сирійських міністрів та керівника Центробанку Сирії. Санкції включають заборону на в'їзд до країн ЄС і заморожування активів.

Крім того, проти режиму президента Сирії Башара Асада діють ембарго на поставки нафти, обмеження на деякі види інвестицій, замороження європейських активів Центробанку Сирії, обмеження на імпорт обладнання і технологій, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, а також для прослуховування переговорів в інтернеті або по телефонному зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-