Держдеп: падіння Алеппо не означатиме перемоги Асада

Держдеп: падіння Алеппо не означатиме перемоги Асада

Укрінформ
Війська сирійського режиму Башара Асада за підтримки Росії, які намагаються знищити бомбардуваннями східну частину Алеппо, не матимуть перемоги над опозицією навіть в разі отримання повного контролю над містом.

На цьому акцентував увагу під час брифінгу в п'ятницю в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Навіть якщо режим отримає повний контроль над Алеппо, на нашу думку, це не забезпечить його остаточної перемоги в цьому конфлікті", - наголосив представник американського зовнішньополітичного відомства.

При цьому він уточнив, що не намагається применшити стратегічної ваги цього міста, втім, за його словами, навіть якщо Алеппо паде, це не припинить протистояння.

"Те, чого ми домагаємося – учора, сьогодні, завтра, навіть наступного тижня, і ми хотіли би звичайно досягти цього якнайшвидше – це припинення бойових дій, які зараз мають місце в Алеппо, а також отримати доступ (для гуманітарної допомоги – ред.) до цивільного населення", - зауважив Марк Тонер.

Як повідомляв Укрінформ, тема сирійського врегулювання наразі є однією з найбільш гострих для американської дипломатії. Росія під прикриттям боротьби з ІДІЛ в Сирії надає підтримку військам режиму Башара Асада, який намагається знищити опозиційний опір в країні невибірковими обстрілами й бомбардуваннями. В результаті, тисячі мирних жителів гинуть від російських і сирійських бомб, крім того нищиться інфраструктура.

Найбільш запеклі бої зараз відбуваються в східній частині міста Алеппо, яку досі продовжує утримувати опозиція. Держсекретар США Джон Керрі докладає безперервних зусиль, щоб домовитись з російською стороною припинити бомбардування мирних кварталів та забезпечити гуманітарний доступ до постраждалих. Чергові консультації з цього питання мають відбутися в суботу, 10 грудня, в Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-